”Älä kuvittelekaan että pärjäät minulle! Minä kiedon sinun omat ystäväsi ja sukulaisesi pikkusormeni ympärille. Saan puolelleni myös sosiaalityöntekijät, terapeutit, lääkärit, poliisin ja käräjätuomarin. He kaikki ovat minun apinoitani.”

(erään narsistin sanat puolisolleen eroprosessin aikana)

OSTA PIKKURILLIPIIRI-KIRJA TÄSTÄ!

Pikkurillipiiri-kansikuva(minun)

 

Kirjan nimi Pikkurillipiiri viittaa siis tapaan, jolla narsisti onnistuu manipuloimaan ympärillään elävät ihmiset.

Juoksukengät on suunnattu narsistisen parisuhteen uhreille.

Pikkurillipiiri on tarkoitettu kenelle tahansa, joka haluaa nähdä lähietäisyydeltä, miten uhri kokee narsistisessa suhteessa elämisen ja siitä irtaantumisen. Kirjassaan Outi Nevanlinna kuvaa omaa eroprosessiaan vaihe vaiheelta, alkaen painajaisvaiheen itsepetoksesta totuuden näkemiseen ja myöntämiseen, sekä näkemistä seuranneeseen ainoaan mahdolliseen ratkaisuun: eroon.  Toivomme että kirja tavoittaisi myös ammattilaiset, kuten terapeutit, psykologit, psykiatrit ja lääkärit.

Pikkurillipiiri koostuu kahdesta osasta.

Ensimmäinen osa, “Taustaa ja pohdiskelua”, sisältää narsismia käsitteleviä artikkeleita. Keskeisenä aiheena ovat pariterapian mahdollisuudet narsistisessa suhteessa.

Toiseen osaan, “Dokumentteja pakomatkalta”, Outi Nevanlinna on koonnut omia  eron aikana kirjoittamiaan kirjeitä kumppanille, pariterapeutille sekä monille ystäville, samoin kuin alkuperäisiä päiväkirjamerkintöjään.

Kirjan tärkeimmän sisällön muodostaa se erittäin vilkas ja säännöllinen Facebook-viestien muodossa käyty kirjeenvaihto, jota Outi kävi parhaan ystävänsä kanssa. Ystävästä käytetään kirjassa pseudonimeä Anne. Anne on antanut luvan kirjeittensä julkaisemiseen. Pikkurillipiirin lukija pääsee siis seuraamaan lähietäisyydeltä koko eroprosessia; Facebook-viestit etenevät kuin juonellinen tarina.

Kirjeenvaihto Annen kanssa alkaa painajaisvaiheessa, pariterapiaan pääsyä odotellessa. Viestejä vaihdetaan lähes päivittäin, usein pitkin päivää, jopa aamusta iltaan. Viesteissä puhutaan suhteen ongelmista, pahasta olosta, terapiakäynneistä, pois muuttamisesta, ja mietitään keinoja tilanteen ratkaisemiseksi. Anne tarjoaa vastauskirjeissään tukea, rohkaisua ja neuvoja. Ero on Outin ensimmäisissä viesteissä hänelle mahdoton asia jota on viimeiseen asti vältettävä, mutta matkan varrella, viikkojen ja kuukausien myötä, ero muuttuu ainoaksi vaihtoehdoksi.  Kirjeenvaihto jatkuu läpi eroprosessin.

Pikkurillipiiri on siis tarina narsistista eroamisesta. Mutta se on samalla kuvaus ystävyyden voimasta!

Kirja on myynnissä vain ja ainoastaan tällä sivustolla!

Kirjan voit ostaa omaksesi KAUPPA -välilehden alta löytyvästä sivuston verkkokaupasta pdf-muodossa.

Lukijakokemuksia voit lukea sivun PALAUTE-osiosta!

Tykkää kirjasta myös FACEBOOKISSA!