Eroon Narsistista

Tukiverkosto narsismin uhreille

Palaute

LUKIJOIDEN PALAUTETTA JUOKSUKENGÄT-KIRJASTA

”Sain juuri kirjan luettua ja olen vieläkin sen lumoissa – jos nyt näin voi sanoa!

Sinun vahvuutesi puhuttelee, sekä narsistin häikäilemättömyys.

Sisäinen leijonani nousi esiin. Haluan että ihmiset alkavat nähdä minut leijonana, eikä puhtaana paperina, mihin jokainen voi kirjoittaa mitä haluaa, ja se hyväksytään mukisematta. Aina kun esim. parisuhteessa olen liian kauan ollut tallattu ja aivan loppuunajettu ilman energiaa — paperi on täytetty toisen mielipiteillä ja tunteilla ja haluilla ja toiveilla, koska olen sen sallinut– niin sisäinen leijona on jossain kohtaa raivostunut ja noussut tallaamaan tuon paperin valmiina taisteluun.

Uskon että tämän opaskirjan kanssa 5 asteen narsistin on vaikea tulla elämääni. Mulla syntyi paljon ajatuksia kirjasi johdosta. Toivon todella että kirjasi saa levitä laajalle. Kyllä on hyvä kirja ja tulee auttamaan monia ja avaamaan silmiä! Toivon todella että se saavuttaa edes yhden vitosluokan narsistin uhrin ja hän pääsee vapauteen! Se on kuin olisit heittänyt pelastusrenkaan hukkuvalle, auttanut hänet rannalle ja hänen henkensä pelastuisi. Saati minunlaisia paljon jotka saavat kirjasta vielä erilaista ravintoa ja rohkaisua elämään.”

– Nainen 40 v.


 

Loistava kirja. Erityisen kiinnostava oli narsistien jaottelu viiteen asteeseen. Entinen vaimoni taisi kirjan antaman kuvauksen mukaan olla toisen tai kolmannen asteen narsisti.

– Mies 64 v.


 

Luen kirjaa ja hytkyn naurusta. Vaikka vakavasta asiasta onkin kyse, huumori on traagisen jykevää. Olispa ollut tämmöinen kirja käsillä silloin kun minä tappelin 2 kk eroa. Aivan ihana teos! Olet tehnyt mahtavan työn, ottanut selvää asioista ja kaikki on sydänverellä oman kokemuksen kautta kirjoitettu. Ihan toista kuin asiantuntijoiden tärkeilevät sepustukset.

– Nainen 59 v.

Tapasin tämän narsistin yli 6 vuotta sitten. Ensin hän hurmasi minut, mutta noin vuoden jälkeen tuli muutos. Hän pikkuhiljaa muuttui hirviöksi. Hän pyysi minulta paljon taloudellista apua, mutta hän syyllisti minua kaikesta, minussa oli aina vika.  Hän osasi vedota tunteisiini vedoten omaan vaikeaan lapsuuteensa. En ymmärtänyt, että hän oli sitonut minut verkkoonsa.  Vähitellen hän vei itsetuntoni tosi alas. Masennuin ja lihoin ja mietin, mitä väärää olin tehnyt. Minähän vain autoin ja  tuin niin henkisesti kuin taloudellisestikin. Tätä jatkui yli 6 vuotta. Nyt, kun luin  Outi Nevanlinnan kirjan, se oli erittäin terapeuttinen kokemus minulle. Kaikki oli minun kohdallani  juuri niin Outi  kirjoittaa kirjassaan. Olin kohdannut yli 6 vuotta sitten 5. asteen narsistin. Olen nyt katkaissut kaikki välini  ko. henkilöön (myös puhelimessa on esto hänen numeroonsa) ja olen onnellinen ja jatkan positiivisena elämääni. Suosittelen todella tätä kirjaa kaikille. Outi Nevanlinna on upea kirjoittaja ja loistava näyttelijä.

-Nainen 57 v.

Haluan kiittää avoimuudesta ja auttamisen tahdosta. Luin juuri Juoksukengät työpäivän päätteeksi. Oikeastaan juoksin sen läpi. Allekirjoitan kaiken. Minä olen selvinnyt omasta ”narskauksestani”, joten siinä mielessä en kirjaasi tarvinnut. Viisi vuotta sitten se olisi todennäköisesti nopeuttanut toipumista. Kirja antoi minulle synninpäästön yhdessä asiassa: Narsismin uhri ei ole se seinäkukkanen, vaan helpostikin persoonallinen ja vahva ihminen. Sellainen, joka tietää mitä tahtoo, jolla on arvomaailma ja elämä ihan kiitettävästi  hanskassa. Olen varma, että kirjalla autetaan muita väkevämmin kuin moni aiempi teos, joita olen lukenut.

-Nimim. ”Marru”

 

Niin paljon kamalan tärkeitä asioita siinä kirjassasi. Luin sen loppuun juuri nyt. Ei ole kelloa ranteessa. Hieno teksti! Vaimoni on myös lukenut kirjaasi. Kas kun meilläkin sattuu olemaan lähellä tällainen Voldemort, tyttäremme entinen mies. NC ei tässä tapauksessa toimi, kun heillä on yhteiset lapset. Inhottavilta yllätyksiltä ei voi välttyä. Minusta tuon luonnevian nimittäminen narsistiseksi häiriöksi on harhaanjohtavaa, niin kuin sinäkin tekstissäsi tavallaan ihmettelet. Olisiko parempi puhua vaikkapa valtapelipsykopatiasta? Niin tai näin. Hämmästyttävän paljon tuttua tuossa sinun Voldemort-tyypissäsi tuli vastaan.

-”Harri”

 

 

Tilasin tämän e-kirjana n. vuosi sitten. Erittäin hyvin kirjoitettu. Suosittelen lämpimästi <3 Vaikka narsistin kanssa eläminen ei todellakaan naurata, jotenkin tämä on osattu kirjoittaa myös humoristisesta näkökulmasta. Olen lukenut aiheesta paljon (takana 16v. avioliitto narsistin kanssa, ero vihdoinkin viime maaliskuussa), opin silti tästä kirjasta tosi paljon ja teksti sai monet asiat loksahtamaan paikoilleen. Hyvä että tässä kyseenalaistetaan monia yleisiä käsityksiä narsisteista. Jokaisen ihmisen pitäisi lukea tämä kirja, jotta ymmärtäisi millaisia oikeat narsistit ovat. He eivät ole vain vähän ilkeitä ja hankalia. Vaikka elämä onkin nyt eron jälkeen paljon helpompaa, on silti turhauttavaa kun kukaan ei usko millainen ex-mieheni oli kotioloissa, onhan hän kodin ulkopuolella maailman hurmaavin ja sympaattisin ihminen :(

 

-Seija Alroth-Ahto

 

Lukijoiden palautetta Pikkurillipiiri-kirjasta:

 

Oikein paljon kiitoksia kirjasta. Kylläpä nostaa ihokarvat pystyyn ja samalla lähestulkoon itkettää lukea, että joku on kokenut samantasoisen narsistin hyökkäyksen. Tuo määritelmäsi narsismin asteista ohjaa kyllä exäni ehdottomasti 4/5 tason petoon. Oma tarinani on hyvin lyhykäisyydessään narsistin kostoa siitä, että en huomioi narsistiexääni millään tavalla ja olen pystynyt irtautumaan hänen kettingistä. Kosto on verinen ja varmaan vielä jatkuu, ettei se tähän jää. Mikäs sen parempi lyömäase kuin lapsi! Muulla se ei mua voi tavoittaa eikä saada kontaktia kuin lapsi. On vain järkyttävää huomata kuinka kantajana on äiti joka vaatii ja myös saa kaikki puolelleen, vaikka hänellä on hoitoonohjaukset, itsariyrityksiä, sekakäyttöä ….mutta kun on äiti! Olen lapseni hoitanut yksin myös ns. parisuhteessa, ja eron jälkeisen ajan olemme asuneet ihan kahdestaan. Silti kaikki käytettävissä olevat intressit narsisti käyttää ja hakee aina uuden väylän/ihmisen joka lähtee mukaan.

”Antti”

 

 

Mikä nautinto kirjasi olikaan, kerrankin suoraa tekstiä suorasta asiasta. Eikä hymistelyjä ja positiivisia valheita ja ympäripyöreitä muka asiatietoja. Pakomatkasi kuvaus oli kuin huumetta, jonka parissa istuin yölläkin, kun en saanut unta. Se on hyvä ja tarpeellinen kirja ja tämmöistä ei ole ennen kirjoitettu. Toivon todella, että alan ammattilaiset ja uhrit löytävät tämän. Valtteri (hyvä nimivalinta) oli ”hyvä” narsisti, sillä hän näytti walttikorttinsa nopeasti ja tehokkaasti. Onneksi.

”Nainen 61 v. ”

 

Alla olevassa kommenttikentässä voit esittää julkisesti sivustoon tai sen toimintaan liittyviä kysymyksiä, tai voit antaa julkista palautetta tai antaa esimerkiksi parannusehdotuksia.

11 Comments

 1. Kiitos juoksukengistä ja videoista. Kaikki on niin totta ja tuttua. Omat kenkäni ovat vasta ”eteisessä”, olleet siellä jo pari viimeistä vuotta :) . Olen lukenut useita narsisimia käsitteleviä kirjoja/tekstejä. Juoksukengät on paras tähän asti lukemisistani.

 2. Marja-Liisa Laitinen

  maaliskuu 4, 2017 at 6:06 am

  Hei. Tilasin ja maksoin pikkurillipiiri kirjan jo viikkoja sitten, enkä kyseistä teosta ole vielä saanut. Mistä moinen johtuu, eikö tilaus ja maksu ole tullut perille?

 3. Hei. Tilasin ja maksoin jokin aika sitten kirjan juoksukengät. Sitä vaan ei ole kuulunut oostilaatikkooni. 😕
  Terv. Emäntä

  • Tervehdys! Laitoin Sinulle sähköpostia jotta asia voidaan selvittää :)

   • Hei. Kiitos Outi sähköposteista. Ne näköjään tulee minulle, mutta kun vastaan niihin, saan ilmoituksen ettei viestiä voi toimittaa, kun osoite väärä. Onkohan mun puhelin jotenkin menny sekaisin? No mutta vastaan tätä kautta, että kaikki järjestyksessä. Luulin tilanneeni painetun version, mutta jotenkin onnistuin tekemään homman niin, että sainkin sähköisen version. Sitä en sitten älynny. Mutta asia on nyt kunnossa. Olen lukenut sähköistä versiota (tosin vähän haastavaa kännykän näytöltä 😀 ).

    Loistava kirja. Kaikki mitä olen tähän mennessä ehtinyt lukea on kuin olisit kirjoittanut tulevasta exästäni. Luin juuri ne 24 merkkiä mistä tunnistaa narsisti. Vain fyysinen väkivalta puuttuu yulevan exän käyttämistä keinoista. Tosin epäsuoraa fyysistä väkivaltaa hän on käyttänyt. Esim. kun minulta meni kylkiluita poikki, en saanut mitään apua mihinkään vaan kovista kivuista, joita esim. koirien ruokkiminen ja tarhojen siivoominen aiheutti, huolimatta sain selviytyä kaikesta kuin olisin terve.

    Innolla odota, että pääsen töihin ja pääsen lukemaan kirjaa isommalta näytöltä. Kiitos vielä, että jaksat meitä tukea ja auttaa.

 4. Minulla on lapsi narsistin kanssa olen nyt vasta nyt ymmärtänyt että hän on filmatinen ja hyvin manipuloiva narsisti, kun viranomaiset ovat ohjanneet ja kertoneet minulle hänen olevan narsisti, olen tajunut lähteä pois vasta 4 vuoden jälkeen tunsimme pidempää 7 vuotta hän tuli aina takaisin kysymään mitä sinulle kuuluu toivotavasti en häiritsee, aika vähän kerotaan kuinka kommunikoida narsistin kanssa johon tuntee surua hänen kohtalostaan koska tiedän hänen olevan sairas ja tiedän että lapsuus on tehnyt hänet sairaaksi, samala suren hänen kohtaloa ja samala olen varovainen ja tulen useasti lokatuksi, juuri sen ihanan ihmisen jälkeen on se joka nimitelee hetken päästä, hän koitaa myös mustaan maalata minua hulluksi viranomaisilla ja on olemukseltaan hyvin raukamainen, kohtelias, kilti, sivistynyt, ujo, sharmaaatinen meillä on yhteishuoltajuus kuinka sellaisen kanssa tulla toimeen kun sellaisesta ei pääsee mihinkään ja kukaan ei usko minua että hän manipuloi nyt on yksi viranomainen joka heräti mua myös kertomalla hänen olevan sairas mutta tuntuu että muut eivät ymmärrä kuinka sellaisen kanssa kasvataa lasta.

 5. Onko tämä painettu kirja?

  Pikkurillipiiri
  25,00 € sis. alv 24%

  • Ei ole. Ainoastaan Juoksukengät-kirjasta on tällä hetkellä saatavilla painettu versio. Kauppa-sivulla myynnissä olevat kirjat ovat digitaalisessa PDF-muodossa, ja ne lähetetään automaattisesti ostajan sähköpostiin ostotapahtuman yhteydessä.

 6. Olen alouttanut tänään lukemaan Juoksukengät-e-kirjaa. Osan tunnistan liiankin hyvin, mutta itseäni häiritsee että 5 luokan narsisti ei käyttäisi kun henkistä väkivaltaa. Olen kokenut sen puolen kaikin mahdollisimman raadollisin tavoin, minkä seurauksena mm. käteni on vammautunut ehken pysyvästi ym ym. Todellakin kykenee raakaan väkivaltaan ja nauttii siitä. Toinen asia mitä en ehkä ole vielä lukenut; Osa on menestyjiä työelämässä ja huipua, mutta on taas niitä luusereita jotka käyttää muita hyväkseen myös taloudellisesti ja ovat pelkkiä loisia.

Vastaa

Your email address will not be published.

© 2018 Eroon Narsistista

Theme by Anders NorenUp ↑